onsdag 7. september 2011

Kva er gale # 9: Blindesporet


Det har kome nye reglar for kor bratt ein rullestolrampe kan vere. Og det er ganske flatt. På sørsida har dette gjeve eit nesten komiske preg, då vegen snirklar seg fram og attende i det udendeleg, med merkeleg flater i mellom. Vanskeleg å sykle på, vanskeleg å gå på. Om ein då ikkje fylgjer blindsporet.
For at dei blinde og svaksynte skal kunne vite kvar dei går, har det i dei siste åra dukka opp merker i bakken, slik at dei kan kjenne med foten kvar dei går. Du kan sjå dei på trikkestopp og på Oslo S. På brua er det motsatt, ei lite hakk ned går langs midten av brua.
Haken er at dei ikkje har tenkt så langt som at nokon faktisk skal gjere seg nytte av dette, så dei har dratt dette blindesporet fem centimeter i frå ein luftekanal/luftetårn i betong. Om det kjem ein ein blind person som har handla grønsaker på Grønland, og nett skal innom hovudkontoret til Tine på veg heim, så vil ho/heller han fylgje grøfta langs brua, så over til merka langs rullestolrampen, før ho/heller han får seg ein kraftig kakk i skallen ved luftekanalen.
Kjempeide.
(Gjerdet til høgre er mellombels, det er ikkje luftekanalen.)

2 kommentarer:

  1. blinde, svaksynte, multihandikappa - her føler eg at du treffer kjernepublikummet ditt.

    SvarSlett